fbpx
honselersdijkse-ondernemersvereniging-logo

Interview KwestFactory (Peggy Mulder)

BSO KwestKids is afgelopen zomer verbouwd! In de vernieuwde en frisse inrichting kunnen de kids zich helemaal thuisvoelen. Ook vertelt Peggy Mulder over haar dag:

A day in the life, hoe ziet die eruit?
De dag start om 07:30 uur met de voorschoolse opvang (VSO) van BSO KwestKids, dan komen de kids van 4 jaar en ouder. Hun ouders beginnen vroeg op het werk, dus zij starten hun ochtend op bij ons. We starten de dag rustig op, de kinderen doen bijvoorbeeld een spelletje, maken tekeningen of kunstwerken met strijkkralen. 

Rond 08:15 uur worden de kinderen door de pedagogisch medewerkers naar school gebracht, dat is ook het moment dat de kinderen van peuteropvang Peuterhof binnenkomen. Bij de peuteropvang bieden we opvang aan kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Wij bereiden hen voor op hun basisschooltijd. Dit doen wij door middel van het oefenen met een dagstructuur en het aanbieden van verschillende activiteiten. Zij zijn er tot 12:15 uur.

Om 12:15 uur begint de tussenschoolse opvang (TSO) bij ‘t Startblok. Pedagogisch medewerkers van stichting Kwest verzorgen samen met ouders, die zich vrijwillig hebben aangemeld, de TSO.

Om 14:30 uur zijn basisscholen de Hoeksteen en de Daltonschool uit. Kinderen tot 8 jaar halen we vervolgens op voor de naschoolse opvang. ‘t Startblok is uit om 14:45 uur, ook hiervan halen we de kinderen tot 8 jaar op voor de naschoolse opvang.

Hoeveel kids komen er gemiddeld per dag?
Bij de peuteropvang bieden we opvang aan maximaal 16 peuters. Op de drukste dag zijn er bij de naschoolse opvang (NSO) maximaal 70 kinderen aanwezig. Deze kinderen zijn verdeeld in stamgroepen. Bij de peuteropvang is vaak iedereen aanwezig, bij de BSO kan het aantal wel eens afwijken. Op dit moment zijn er ongeveer 60 kinderen. 

Is er een leuk/speciaal moment dat je niet zal vergeten?
Elke dag is het leuk en gezellig. Er is niet echt een moment dat er meteen uit schiet. 
In de zomervakantie gaan we er regelmatig op uit. We bezoeken bijvoorbeeld een museum, gaan naar een boerderij of het klauterwoud. Ook worden er workshops georganiseerd zoals muziek maken, dansen of iemand die ons circustrucs komt leren. We doen activiteiten die passen bij de thema’s en de leeftijd van de kinderen. Het is extra leuk om hieraan mee te werken.

Wat vind je het leukste aan dit vak?
De kinderen natuurlijk! Zelf werk ik bij de peuteropvang. Het is bij deze opvangvorm super leuk om de kinderen een goede basis te geven voor hun basisschooltijd. We hebben hier bijvoorbeeld ook kinderen met een andere moedertaal die we helpen met het eigen maken van de Nederlandse taal. Met behulp van Uk & Puk maken we ontwikkelen leuk! Je hebt echt het gevoel dat je een verschil voor ze maakt en dat maakt het extra bijzonder!

BSO KwestKids en PO Peuterhof

Adres
Dijkstraat 45
2675 AV, Honselersdijk

Openingstijden
Maandag: 07:30-18:00
Dinsdag: 07:30-18:00
Woensdag: 07:30-18:00
Donderdag: 07:30-18:00
Vrijdag: 07:30-18:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

De opvangtijden verschillen per opvangvorm

Gegevens
Honselersdijkse Ondernemers Vereniging
info@honselersdijkseov.nl
KvK: 40397327
Disclaimer & privacy
Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan de HOV niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. HOV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde programmatuur.
HOV Honselersdijkse Ondernemers Vereniginig & BIZ Honselersdijk