fbpx
honselersdijkse-ondernemersvereniging-logo

Interview Family Treffers (Corjan Treffers)

Iets meer dan 7 jaar geleden opende Corjan Treffers zijn eigen cafetaria in Honselersdijk en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Dijkstraat!

Hoe kwam het idee ‘’Ik ga een restaurant beginnen’’?
De horeca zit inmiddels in mijn bloed, ik heb bijna alle opleidingen gedaan die ook maar iets met de horeca te maken hebben. De koksopleiding, bakkersopleiding, banketbakkersopleiding, de opleiding tot slager en de kelner (ober) opleiding. Dit is wat ik leuk vind en dat mag ik de heeele dag doen! Vandaar dat het niet gek is dat ik heel graag een eigen restaurant wilde. 

In 2005 begon ik samen met iemand ‘’Family de Proeftuin’’ in Naaldwijk. Ik merkte na verloop van tijd dat ik toch liever alleen een zaak wilde runnen. 11 jaar later, in 2016, kwam mijn zoon thuis van school toen hij zei: ‘’Pap, Piet Scholtes staat te koop!’’ Ik zag mijn kans en klopte meteen bij hem aan! Ik kon een restaurant gaan beginnen hoe ik alles echt zelf voor ogen zag.

Wat is het allerleukste aan het vak / Waar haal je energie uit?
Dat is dan toch wel de omgang met de mensen. Zowel met gasten als met het personeel. Het is de kunst om aan te voelen hoe je met iedereen om kan gaan, elke dag een nieuwe uitdaging dus!

Familiebedrijf?
Ergens wel, al mijn kinderen hebben hier gewerkt. Zij volgen nu wel allemaal hun eigen dromen. Ze komen wel geregeld binnenwandelen, we wonen immers boven de zaak. Ik zou het meer een familiebedrijf noemen omdat mijn personeel voelt als familie. Ik wil hun ook hetzelfde behandelen als dat ik met mijn familie zou doen. Het gevoel dat je personeel altijd voor je klaar staat, net zoals je dat voor je familie doet.

Is er een leuk / speciaal moment dat je niet zal vergeten?
Dat zijn eigenlijk de personeelsuitjes. We zijn dan met zo veel mensen bij elkaar in een groep waar eigenlijk iedereen met elkaar op kan schieten. Het klikt en iedereen is makkelijk in de omgang.

Grote toekomstplannen?
Ergens in de aankomende 2 jaar komt er een verbouwing aan want ik wil een stapje verder zetten. Niet alleen de huisstijl gooien we op de schop. We gaan ook uitbreiden! Op dit moment hebben we binnen 70 zitplaatsen. Na de verbouwing zullen dat 150 zitplaatsen worden. We willen uitbreiden door middel van een soort serre, wat dan een grote Westlandse kas gaat worden. Daarnaast hebben we buiten dan ook nog een terras.

Op korte termijn hebben we ook nog wat leuke dingen lopen. Sinds oktober hebben wij de handen ineen geslagen met Gast Is Koning. Dit om het personeel te trainen in de omgang met de gasten. Zij gaan kijken naar de zwakke punten en kwetsbaarheden binnen het bedrijf en op welke manier we het bedrijf sterker kunnen maken.

Cafetaria Family Treffers

Adres:
Dijkstraat 82
2675 AZ, Honselersdijk

Openingstijden:
Maandag: 11:00-21:00
Dinsdag: 11:00-21:00
Woensdag: 11:00-21:00
Donderdag: 11:00-21:00
Vrijdag: 11:00-21:00
Zaterdag: 11:00-21:00
Zondag: 11:00-21:00

Gegevens
Honselersdijkse Ondernemers Vereniging
info@honselersdijkseov.nl
KvK: 40397327
Disclaimer & privacy
Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan de HOV niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. HOV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde programmatuur.
HOV Honselersdijkse Ondernemers Vereniginig & BIZ Honselersdijk