fbpx
honselersdijkse-ondernemersvereniging-logo

De Bloemendijk (André Bongaards)

André en Marleen zijn inmiddels al 21 jaar eigenaar van hun winkel in de Dijkstraat. Maar hoe ziet de toekomst eruit?

Familiebedrijf?
Dat kun je wel zeggen! Marleen is 23 jaar geleden begonnen hier in de winkel. Ik werkte zelf toen nog in de tuin, maar ben na 3 jaar ook in de winkel komen werken. Ik zit eigenlijk vanaf begin af aan al in de bus om alle boeketten bij de mensen thuis te bezorgen. Onze oudste dochter werkt hier ook in de winkel. Zij treed in onze voetsporen en heeft de opleiding tot bloemist afgerond.

Wat vind je het leukste aan het vak?
Het contact dat ik met de mensen heb en alle verschillende plekken waar ik kom. Elk boeket dat ik bezorg, heeft wel een andere betekenis. Daardoor maak ik ook veel emoties mee. Veel mensen zijn verrast en blij, maar mensen schieten er soms ook vol van. Het is mooi om te zien dat een boeket dat soort emoties op kan roepen bij mensen!

Is er iets wat mensen écht niet weten?
Toen we dit pand 21 jaar geleden kochten, woonden we nog boven de winkel. Het was klein, maar prima voor ons samen. Boven vond je onze slaap- en woonkamer. Beneden vind je naast de kassa een kleine werkbank, daar maakten we de bloemstukken klaar. Vanwege de ruimte is de werkbank naar achter verhuisd, waar vroeger onze keuken stond. Onze vroegere badkamer is nu omgebouwd tot kantoor. Onze 2 oudste kinderen zijn hierboven geboren. De bovenverdieping werd langzamerhand wat krap en toen er een huis om de hoek te koop kwam, hebben we die eigenlijk direct gekocht!

Zijn er grote toekomstplannen?
Er zit wel een verbouwing aan te komen, ongeveer binnen nu en 3 jaar. We willen dan op dezelfde plek blijven waar we nu zitten. Met een frisse en nieuwe uitstraling komen we dan terug.
Ook focussen we ons de laatste tijd wat meer op duurzaamheid. Na de renovatie komen er dan bijvoorbeeld ook zonnepanelen op het dak. Hoe we de duurzaamheid verder in willen zetten moeten we nog wat beter uitwerken.

De Bloemendijk

Adres
Dijkstraat 31,
2675 AV, Honselersdijk

Openingstijden
Maandag: 09:00-17:30
Dinsdag: 08:00-17:30
Woensdag: 08:00-17:30
Donderdag: 08:00-17:30
Vrijdag: 08:00-117:30
Zaterdag: 08:30-16:30
Zondag: Gesloten

Andre en Marleen in hun eigen winkel De Bloemendijk aan de Dijkstraat in Honselersdijk. Ze houden een roze boeket bloemen in hun handen.
Gegevens
Honselersdijkse Ondernemers Vereniging
info@honselersdijkseov.nl
KvK: 40397327
Disclaimer & privacy
Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan de HOV niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. HOV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde programmatuur.
HOV Honselersdijkse Ondernemers Vereniginig & BIZ Honselersdijk