fbpx
honselersdijkse-ondernemersvereniging-logo

Interview met Mattanja van Jens Valk

Wat is de geschiedenis van Jens Valk?

Mijn opa en oma zijn in de jaren ’50 de winkel gestart. Opa had ook een schildersbedrijf en daarom verkocht oma niet alleen servies en huishoudelijk spulletjes, maar ook verf en behang. Die combinatie hebben mijn ouders altijd behouden toen zij de winkel overnamen in de jaren ’80. En ik ben er trots op dat ik vanaf 2016 de winkel heb voortgezet. 

Heb je altijd al een passie voor koken en waar komt die vandaan?

Met een winkel naast ons woonhuis waren mijn ouders altijd veel aan het werk. Daar word je als kind zelfstandig van en zo kwam het dat ik in mijn middelbare schooltijd alvast ging koken als mijn moeder aan het werk was. Maar waar zij vooral aardappels, groente en vlees maakte, ging ik meer experimenteren met recepten. Ik merkte dat ik het erg leuk vond en ook makkelijk mijn eigen draai aan een recept gaf, zo is de passie voor koken begonnen. 

Het is knap dat je als kleiner bedrijf overeind blijft, terwijl er ook grotere franchisers in het spel zijn… Wat is daar het geheim achter?

Persoon en éérlijk advies, dat is het allerbelangrijkste. Nooit een klant ‘iets aan smeren’, maar goed meedenken en een passend product adviseren. Soms is dat dus een goedkoper product dan waar ze aan dachten, maar als dat beter past in hun situatie dan is die tevredenheid goud waard. Een goede klanttevredenheid is de beste reclame die je kunt krijgen, want zij worden ambassadeurs van jouw merk/bedrijf en vertellen dit aan hun vrienden en familie. Loyale klanten heb je niet voor even, maar voor het leven! 

Wat is jouw favoriete gerecht om te koken?

Mijn man en ik koken samen graag en hebben vaak etentjes bij ons thuis. Dan gaat áltijd de Big Green Egg aan voor een mooi stukje vlees, vaak met lekkere groente bijgerechten en dan alles op tafel om te delen. Denk bijvoorbeeld aan picanha van het spit, met hasselbackaardappeltjes en gegrilde groene asperges met goede olijfolie. 
Alhoewel ik een goede paddenstoelen risotto ook heel leuk vind om te maken. 

Wat zijn de kook essentials die eigenlijk iedereen in huis moet hebben?

Ik heb altijd geleerd “een steak is geen omelet”, dat wil zoveel zeggen als: een eitje bak je in een andere pan als je vlees. Dus een goede braad-of koekenpan voor je vlees en een ándere koekenpan, met anti-aanbaklaag, voor het eitje en de gepaneerde schnitzel. Wij zijn helemaal aan het switchen naar anti-aanbakkoekenpannen zonder PFAS erin, zodat je ook op een gezonde manier bakt. En die pan voor het vlees, dat kan een RVS koekenpan zijn of zo’n prachtige gietijzeren pan, beide zijn bij mij in huis favoriet. En niet te vergeten, een paar goede scherpe messen. Daar begint je voorbereiding tenslotte mee!

Gegevens
Honselersdijkse Ondernemers Vereniging
info@honselersdijkseov.nl
KvK: 40397327
Disclaimer & privacy
Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan de HOV niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. HOV aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde programmatuur.
HOV Honselersdijkse Ondernemers Vereniginig & BIZ Honselersdijk